Yhteiskunnallinen epäkohta, ihan totta. Suomessa on semmosta tyyliä, että tyttö ja poika ei vois olla kavereita. "Liisa taitaa vähän tykätä Matista", sanotaan heti kun ollaan yks välitunti samassa rimpuilutelineessä.

Tytön ja pojan kaveruus ei tule ikinä olemaan samanlaista kuin tytön ja tytön tai pojan ja pojan kaveruus, mutta se on silti täysin mahdollista. Itsellä on pari kaveripoikaa koulussa, ihan vaan koulukavereita joiden kanssa hengailen välillä välitunneilla ja muutenkin koulussa, ruokailussa ja siihen tyyliin. Me saatetaan jutella monenlaisista asioista; nyt ajankohtaisesta yläasteelle menosta, huumorintajusta, hölmöistä tempauksistamme, ja joskus saatan kysyä paukauttaa: "Eikä pojat ikinä ajattele mitään? Siis mietiskele mitään syvällistä, puhu tunteistaan ja silleen." "Ei meillä ole tunteita," kaverini valisti. "Eikä me ikinä ajatella mitään. Me tehdään, ja ajatellaan vasta sen jälkeen."

Okei, nyt joku alkaa väittämään, että no höpöhöpö, täyttä paskaa, paljonhan poika ja tyttö on kavereita. Joo-o, onpa taas. Itse en pidä aitona ystävyytenä sellaista, että ollaan isossa porukassa, missä on tyttöjä ja poikia. Itse olen ollut semmoisessa porukassa joskus vuosi sitten. Sitten, kun soitin yhdelle pojalle, että "voikko nää alakaa", niinku Oulussa päin sanotaan, niin poika vastasi: "Joo, pitää kattoo että voiko tuo Pertti alkaa. Kenen kans sää oot?" Se sai mut ihan oikeasti ärsyyntymään, ei se oikeesti tuntunu yhtään aidolta. Eikä me siinäkään porukassa oltu koskaan koulussa yhdessä. Mitälie, varmaan toiset pelkäsivät, että aletaan kiusaamaan. Hehhe. Onpa taas todellista ystävyyttä.

On tosi hienoa, jos jostain maailman kolkasta löytyy vielä ihan aitoa kaveruutta tytön ja pojan kesken. Tyttö voi mennä pojan kotiin kylään, poika voi mennä tytön kotiin kylään - ihan vilpittömästi. Itse en kaveripoikieni kanssa ole vapaa-ajalla, koulussa vain. Minä se olen se tyttö, joka erottuu silmäänpistävästi joukosta ruokailussa ja välitunnilla rimpuilutelineessä, kun kaikki muut ovat poikia. Ja anteeksi nyt vain, mutta minä olen ylpeä siitä. Sekin on sitä tasa-arvoisuutta.

Tyyliin tasa-arvo kunniaan ja silleen,

Noora